Geluksboost

Soms lijkt geluk iets wat je overkomt, ‘het is een kwestie van geluk’.

Ze zeggen ook weleens dat geluk afhangt van hoe je tegen de dingen aankijkt, is het glas half vol af half leeg. Als je je gedachten verandert, verandert ook je kijk op de wereld.

Maar is dit wel waar?

Gedachten ontstaan in je brein en zijn via duizenden zenuwen verbonden met je lichaam. Continu wisselen brein en lichaam informatie uit over hoe de toestand ‘boven’ of ‘beneden’ is.

Dus je stemming, wordt óók bepaald door je lichamelijke toestand.

Dat heeft met het brein te maken. Als we lichamelijk fit zijn worden er in de hersenen meer stofjes aangemaakt, hormonen die zorgen voor blijdschap, veiligheid, vertrouwen, verbondenheid en tevredenheid.

Deze stofjes hebben niet alleen invloed op je brein. Het bevordert namelijk ook het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt er voor dat je lijf minder stresshormonen aanmaakt. En dat is weer bevorderlijk voor je weerstand. Dit betekent dat wanneer je ziek bent en je geborgen en geliefd voelt je veel sneller geneest.

Dat is toch wonderlijk mooi !!

Deze stofjes zijn serotonine oftewel het gelukshormoon en oxytocine ook wel het knuffelhormoon genoemd.

En weet je wat nog mooier is ? We kunnen ons geluk een handje helpen! We kunnen ons lichaam stimuleren om meer geluksstofjes aan te maken.

Wat kunnen we doen om deze hormonen vrij te laten komen? 1. slaap doet wonderen 2. ontspanning 3. zonnestralen 4. lachen 5. muziek 6. lichaamsbeweging, dansen 7. contact, aanraking 8. elkaar aankijken

Allemaal ingrediënten van Biodanza, ook de zonnestralen en het slapen! Want na een avond dansen, bewegen ga je als vanzelf stralen en slaap je fantastisch. Wat wil je nog meer…..